Perşembe, Haziran 06, 2013

KENDİ KENDİNİN TERZİSİ BİR HALK


KENDİ KENDİNİN TERZİSİ BİR HALK

Yandaş medyanın yazarları ve yorumcuları Başbakanın yeni bir balkon konuşması yapması gerektiğinin altını çiziyorlar,  yaptıkları vurgular hep bu yönde. Meydanlara çıkan ve kendini ifade eden toplumun sanki bir yanlış anlama ve algılama ile eylemlere yöneldiğini düşünüyorlar.
 

Artık balkon değil, konuşan meydanlardır, meydanlarda bir araya gelen halkın ruhudur. O ruhun sabrını, dayanma gücünü zorlayan düşünce, söylem ve uygulamalar, hak ettiği karşılığı görmüştür. Toplumsal ruhun coşkusu ve uyanan farkındalık, özellikle iktidara ama aynı zamanda muhalefete de çıkarılması gereken dersler ve deneyimler sunmaktadır.
 

Üzerinden ölü toprağını atan ve suskunluk gömleğini çıkaran halk, özgürlük kumaşından gökkuşağı renginde elbiselerle yaşama arzusunu ortaya koymuştur. Yasakların, baskıların kumaşından dikilmeye çalışılan hiçbir elbisenin dikiş tutmayacağı, söküleceği ve insanımıza yakışmayacağı açıkça görülmektedir.  
 

Artık balkon değil, meydanlarda ifadesini bulan Türkiye’nin Ruhu, siyasetin “cesur körfezidir”, dipten gelen akıntıların ve dalgaların gösterdiği şekilde…

 

6 Haziran 2013

Mustafa Günay

 

Hiç yorum yok: