Perşembe, Temmuz 23, 2009

Yeni çıkan felsefe kitapları


BİRKAÇ FELSEFE KİTABI

Cumhuriyet kitap ekinin bu haftaki sayısında(Cumhuriyet kitap, 23 Temmuz 2009, sayı: 1014) felsefe kitaplarına ağırlıklı olarak yer verildi. Kapak Sartre’ın yeni yayınlanan Varlık ve Hiçlik kitabına ayrılmış.

İncelenen kitaplar ve yazarları şöyle sıralayabiliriz:

Sartre’ın Varlık ve Hiçlik kitabı hakkında Hacettepe Üniversitesi Felsefe bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. İsmail H. Demirdöven’in yazısının başlığı: “Gelip İnsana Dayanır Her Şey”.
(Varlık ve Hiçlik/Jean-Paul Sartre, Çeviri: Turhan Ilgaz, Gaye Çankaya Eksen, İthaki Yayınları, 784 s.)


2007 yılında İstanbul’da Türkiye Felsefe Kurumu öncülüğünde düzenlenen Dünya Felsefe Günü etkinliğindeki konuşmaları-bildirileri içeren Dünya Felsefe Günü adlı kitabı Maltepe Üniversitesi Felsefe bölümü başkanı Prof. Dr. Betül Çotuksöken tanıtıyor.( Dünya Felsefe Günü/Yayıma Hazırlayan: İoanna Kuçuradi, Türkiye Felsefe Kurumu Yayınları, 444 s.)


Felsefe Eşliğinde Aşka Bir Yolculuk başlıklı felsefe içerikli bir romandan ise “Bir kadın ve üç felsefeci” başlıklı yazısı ile değerli şairimiz Gültekin Emre söz ediyor.( Felsefe Eşliğinde Aşka Bir Yolculuk/Charlotte Greig, Çeviri: Aliye Yılmaz, Sel Yayınları, 284 s.)


Ele alınan bir başka kitap ise Isaiah Berlin’le Konuşmalar. Bu kitap hakkında Zülal Güney’in kaleme aldığı yazının başlığı “Tanrı Matematikçi Değildir”( Isaiah Berlin’le Konuşmalar/Söyleşi: Ramin Jahanbegioo, Çeviri: Zeynel Kılınç, YKY, 196 s.)

İyi okumalar…
23.07.2009

Hiç yorum yok: