Pazar, Mart 19, 2006

yeni kitabım çıktı...

MUSTAFA GÜNAY’IN
CUMHURİYET DÖNEMİNDE FELSEFE TARİHÇİLİĞİ· KİTABI ÇIKTI

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Felsefe Grubu Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr Mustafa Günay’ın Cumhuriyet Döneminde Felsefe Tarihçiliği adlı kitabı Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları arasında çıktı.

“Cumhuriyet Döneminde Felsefe Tarihçiliği” adlı bu kitapta, Cumhuriyet döneminde 2000’li yıllara kadar felsefe tarihi konusunda yazılmış başlıca eserler incelenmektedir. Mustafa Günay’ın felsefe tarihi çalışmalarını incelediği felsefecilerimiz arasında şu isimler yer almaktadır: Hilmi Ziya Ülken, Kamuran Birand, Macit Gökberk, Osman Pazarlı, Selahattin Hilav, Nihat Keklik, Orhan Hançerlioğlu, Bedia Akarsu, Şükrü Günbulut, Tuncer Tuğcu, Arda Denkel, Betül Çotuksöken, Ahmet Arslan, Necati Öner, Süleyman Hayri Bolay, Mustafa Rahmi, Afşar Timuçin, Ahmet Cevizci, Kadir Çüçen, Arslan Kaynardağ.

Geçmişteki kavramlarından, problemlerinden gelen birikim ve güçle sürüp giden felsefenin kendi tarihiyle köklü ve vazgeçilmez ilişkileri bulunduğu düşüncesine dayanan Günay’ın kitabında, felsefe ve felsefe tarihi arasındaki ilişkiler ele alınmış, felsefe tarihçiliğimizin gelişiminde rol oynamış Aster ve Hartman gibi filozofların düşünceleri değerlendirilmiş ve bazı felsefecilerimizin felsefe tarihi anlayışları gözden geçirilmiştir.

Birbirinden çok farklı nitelikteki felsefe tarihi kitaplarını inceleyen ve oldukça açık ve anlaşılır bir dille kaleme alınan bu kitap, ülkemizde felsefenin ve felsefe tarihçiliğinin serüvenini merak eden felsefecilere ve felsefe öğrencilerine olduğu kadar, felsefeye ilgi duyan kişilere de seslenmektedir.

· Cumhuriyet Döneminde Felsefe Tarihçiliği, Mustafa Günay, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları, 2005, Büyük Boy 185 syf, 5 YTL.

Hiç yorum yok: