Cuma, Ağustos 12, 2005

MUSTAFA GÜNAY:
1964 yılında Manisa'nın Akhisar ilçesinde doğdu.(04.08.1964) İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. 1984 yılında başladığı Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümünü 1988 yılında bitirdi. Bitirme Tezinin konusu "Kültür Bilimlerinde Yasalılık Sorunu"dur. 1990-94 yılları arasında aynı bölümde yüksek lisans yaptı. Yüksek lisans tezinin adı: "Seneca'nın 'İnayet Üzerine' adlı Eserinin İncelenmesi"dir. Yine aynı bölümde 2003 yılında tamamladığı doktora çalışmasının adı: “Dilthey’da Tin Bilimlerinin Epistemolojisi Bağlamında Görelilik Sorunu”.
1995 yılından bu yana Çukurova üniversitesi Eğitim Fakültesi Felsefe grubu öğretmenliği bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.
Araştırma konuları: Özellikle, insan ve kültür felsefesi, tarih felsefesi alanıyla ve ayrıca Cumhuriyet dönemindeki felsefi gelişmelerle ilgilenmektedir.
Yazıları bu güne kadar Felsefe Tartışmaları, Doğu Batı, İnsancıl, Yelken, Söylem, Lül, Cumhuriyet Kitap, Cumhuriyet Bilim-Teknik gibi dergilerde yayınlanmış bulunmaktadır. Çeşitli felsefe sempozyumlarında sunulmuş bildirileri mevcuttur.
Ayrıca internette yayınlanan www.dergi.org adlı sitede pekçok yazısı yer almaktadır. Başka internet dergilerinde de yazıları yer almaktadır.
“Cumhuriyet Döneminde Felsefe Tarihçiliği” adlı araştırması, yakında Kültür Bakanlığı Yayınları tarafından yayınlanacaktır.
Mustafa Günay, 1998 yılında “ Macit Gökberk Felsefe Ödülü”nü kazanmıştır.
Felsefenin yanı sıra şiir yazmaya da devam etmektedir.
ÖZNE Felsefe-Sanat Seçkisi’nin yayın yönetmenidir.

Hiç yorum yok: